DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI MOTOCIKALA 2017

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI MOTOCIKALA 2017

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, ove godine će se po četvrti put na cijelom području Republike Hrvatske organizirati preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017“. Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila „L“ kategorije.

 Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i provodit će se od 18. travnja (utorak) do 22. travnja (subota) 2017. godine. Temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila.

Pregled vozila obavlja se BESPLATNO (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost  prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.