DRŽAVNO NATJECANJE “SIGURNO U PROMETU”

Državno natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je u Puli od 21. do 23. svibnja. Tijekom 30. po redu natjecanja, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila te u vještinama upravljanja biciklom. U natjecanju su sudjelovale ekipe iz svih županija i Zagreba sastavljene od po dvije najbolje djevojčice i dva dječaka. Oni su svoje znanje i vještine u cestovnom prometu prethodno, tijekom proljetnih mjeseci iskazali na školskim i županijskim natjecanjima održanim širom Republike Hrvatske. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 2.284 djece iz 192 osnovne škole te 179 učitelja – mentora.

 

Najbolje su djevojčice Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine, druga je Vjera Slezak iz OŠ Strahoninec te na trećem mjestu Marta Grgurić iz OŠ Mrkopalj, a najbolji su dječaci Rudi Rogale iz OŠ Dragutina Domjanića iz Zagreba, drugi je Marko Niemčić iz OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca, dok je treći bio Vid Sente iz OŠ Sveti Križ Začretje.

U ekipnom dijelu natjecanja, pobjednici su predstavnici Primorsko-goranske županije. Na drugom mjestu su natjecatelji iz Krapinsko-zagorske županije a treći su bili natjecatelji iz Varaždinske županije.