Strani radnici u projektu Autokluba Vinkovci

Podizanje svijesti o pravilima u prometu, doprinosi stvaranju odgovornijih sudionika. Edukacije o pravilima ponašanja za bicikliste i pješake ključne su za sve stanovnike gradova i općina. U projekt Autokluba Vinkovci uključili su se i strani radnici kao bi bolje razumjeli pravila i ponašanje u prometu.

Obzirom na niz izazova kojima se susreću, sudjelovanje stranih radnika u projekt „Vozači vozila na dva kotača – sigurno i oprezno u prometu“ pokazalo se izuzetno korisnim i potrebnim. Predavanje su  održali dr. sc. Sinan Alispahić, pomoćnik Glavnog tajnika Hrvatskog autokluba i gospodin Zvonimir Galović.

Istaknuta je važnosti poštivanja prometnih znakova, pravilnog prijelaza ceste, korištenje površine za kretanje biciklista i obavještavanja drugih sudionika u prometu. Kroz analizu kratkog videozapisa prikazano je ponašanje stranih radnika koji se kreću biciklom, ističući važnost pravilnog sudjelovanja u prometu radi sigurnosti svih sudionika. Polaznici su imali priliku aktivno sudjelovati u procesu savladavanja vještine upravljanja biciklom uz upute naših instruktora. Autoklub Vinkovci uručio im je i reflektirajuće prsluke koji mogu smanjiti rizik nesreća u prometu. Pravila ponašanja u prometu za strane radnike često se razlikuju od onih u njihovim zemljama, što ukazuje na nužnost ovakvih edukativnih programa. Uključivanje stranih radnika u ovakve projekte doprinosi sigurnosti u prometu i pokazatelj je otvorenosti i inkluzivnosti društva.