Edukativno predavanje i praktične vježbe za učenike

S ciljem promicanja i podizanja svijesti o sigurnosti u prometu održana su predavanja i praktične vježbe za učenike osnovnih škola u sklopu projekta „ Vozači vozila na dva kotača ” iz Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Ovim projektom obuhvaćeni su svi ključni aspekti sigurnosti biciklista i pješaka. Kroz kombinaciju teorijskog djela i praktične vježbe učenici osnovnih škola stekli su dodatno znanje o prometnim pravilima, tehničkim aspektima vožnje bicikla te važnost preventivnih mjera za osiguranje vlastite i tuđe sigurnosti.

Kroz simulirane situacije  na poligonu Autokluba Vinkovci, učenici su dodatno obogatili svoje vještine održavanja ravnoteže, pravilnog skretanja, razumijevanja prometnih znakova i ponašanja pješaka.

Veliko zanimanje učenika kao  i svjesnost važnosti sigurnosti u prometu pokazatelj je uspješnosti ove inicijative. Gospodin Sinan Alispahić je zanimljivim predavanjem i vježbama na poligonu pobudio veliki interes učenika. Hvala učenicima OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci i učenicima OŠ Vladimira Nazora na  sudjelovanju u projektu u kojem su pokazali što znači aktivno sudjelovati. Njihova znatiželja i motiviranost stvorili su pozitivnu i poticajnu atmosferu. Učenje i zabava na jednom mjestu završilo je kreativnim citatom „ Tko će se s biciklom u životu sigurno družiti, život će mu to produžiti  “.